P1010262.JPG

Våre lærere

Våre lærere

13937924_1146611298695251_84194743177912

Cecilia Olofsson

Min reise inn i yogaens verden startet for over 10 år siden, når fotballkarrieren var ferdig og jeg var på søk etter noe annet.

 

Min søster hadde lenge pratet om yoga og dets positive effekter, men jeg var skeptisk! Det var jo hverken nok kraft eller fart i det til å interessere meg, og dessuten mistenkte jeg at kroppen min var stiv og sterkt preget av alle år som fotballspiller, og grudde meg veldig til å finne ut akkurat hvor stiv og elendig den var! Og ja, mitt første møte med yoga bekreftet mine mistanker, men jeg skjønte raskt at dette var noe kroppen min hadde godt av. Og det travle sinnet mitt også, viste det seg etter hvert.

 

Min enkle yogafilosofi er at alle kan gjøre yoga, men at hver enkelt må finne sin egen vei og balanse. Det som innebærer balanse for en person, er ikke nødvendigvis riktig for en annen. Vi er alle forskjellige og unike!

 

På min yoga reise har jeg tilegnet meg kunnskap og sertifisering i Hatha Yoga, Ashtanga Yoga, Yin Yoga, Mindful Restorative Yoga og MediYoga. Jeg har nå påbegynt en lenger utdannelse i Terapeutisk Yoga.

 

Jeg er, i tillegg til Vestby Yogastudio, også innehaver av Arendal Yogastudio, og Arendal Yogastudio - Avdeling Grimstad som jeg nå driver på avstand med stor tillit til mine dyktige medarbeidere der. Yoga er en stor og viktig del av min hverdag; det er ikke bare jobben min, det er en livsstil!

 

Yoga for meg er et pusterom hvor jeg får landet i meg selv, og uten forventning eller ønske om forandring observere hvordan jeg har det akkurat i det øyeblikket, fysisk, psykisk og emosjonelt. En viktig del på veien mot å akseptere seg selv helt og fullt.

 

Jeg gleder meg til å dele min yogaerfaring med deg!

IMG_499311.jpg

Jørgunn

”ALLE YOGISKE ÅNDEDRAG ER BEVISSTE ÅNDEDRAG”

 

Jeg ønsker å dele min lidenskap for yoga da det har hjulpet meg til å få mer harmoni og balanse i livet. Det har gitt meg kunnskap på mange plan og kombinasjonen kropp, sinn og sjel har gjort at jeg nå er på en reise for å lære, resten av mitt liv.  

Når jeg kjenner på uro eller stress i kroppen så finner jeg  veien til matta, retter blikket innover og tar pusten min tilbake. Dypt  inne i oss selv finnes  svarene vi søker. Mine tanker, handlinger og valg blir lettere å håndtere når jeg finner tilbake til pusten, stillheten og tilstedeværelsen i meg selv.

Mindfulness, eller oppmerksomhetstrening er en stor samling av

fantastiske verktøy for å øve opp evnen til å komme tilbake til her og nå.

Vi blir bombardert med inntrykk i hverdagen fra alle som ønsker vår oppmerksomhet, og det å ha et bevisst forhold til hvor vi retter oppmerksomheten vår er essensielt for å senke stressnivået i kroppen når vi trenger det.

Så gi deg selv en pause, en pause hvor du kan tillate deg selv å bare ha det godt, vende blikket innover å søke svarene som er riktige for deg.  Det handler ikke om å prestere, men om å vokse å finne deg selv.

Min Yoga Utdanning:

200 Hour YTTC   Multistyle Yoga Teacher Training , Kashish Yoga School

300 Hour YTTC  Hatha, Ashtanga, Vinyasa, Yin, Kashish Yoga School  

Yin Yoga 50h   Arhanta Yoga school

RYT 500 Sertifisering og medlem av Yoga Alliance International

MediYoga instruktør utdanning ved MediYoga international AB,   

I tillegg til kurs, egenpraksis og selvstudier i yoga har jeg studert grunnleggende medisin,  Yoga historie/filosofi , Ayurveda og Yoga Terapi.

Andrea3.jpg

Andrea

Jeg er født og oppvokst i Asker, og jobber som dansepedagog og yogalærer. Siden jeg var liten har dans og bevegelse vært i min natur. Jeg kunne føle på full tilstedeværelse i øyeblikket med meg selv og andre, jorde meg og bearbeide og uttrykke følelser. Jeg startet å danse som treåring og satset profesjonelt etter videregående skole.

I 2016 nådde jeg bunnen fysisk og mentalt og søkte etter noe som kunne hjelpe. Yoga ble min motvekt i en tøff hverdag, et sted jeg kunne rette fokus innover og lære meg selv å kjenne på nytt. Jeg tok tilbake magien og tilknytningen til det spirituelle jeg hadde naturlig som barn. Bevegelse begynte igjen å handle om hvordan det føltes fremfor hvordan det så ut.

I 2019 fullførte jeg en bachelorgrad i jazzdans med pedagogikk, og startet å undervise dans til barn, unge og voksne. Smått begynte jeg også å undervise familie og venner i yoga.

 

Ved pandemiens utbrudd i 2020 fikk jeg endelig tid og mulighet til å starte min første 200 timers lærerutdannelse ved Norsk meditasjon- og yogaskole. Her fordypet jeg meg i klassisk hatha, flyt og restorativ yoga. Utdannelsen hadde stort fokus på filosofi, meditasjon og pranayama (pust). Etter endt utdannelse startet jeg å undervise vinyasa og restorativ yoga ved ulike treningsstudioer og ballettskoler i tillegg til dans.

I februar 2022 startet jeg på den terapeutiske yogautdannelsen under ledelse av Maja Thune ved Oslo Yoga. Her fordyper vi oss i yoga-, kunst- og uttrykksterapi og KSM (kjærlighet som medisin).

 

For meg handler yoga om å lære å kjenne, lytte til og føle seg godt i egen kropp, og å skape tilstedeværelse i nuet. Praksisen har hjulpet meg å se og omfavne mine skygger, og å sette pris på alt det vakre livet har å tilby.